Tudorel Toader anunță cererea de revocare a procurorului general Augustin Lazăr și numirea Adinei Florea la DNA: „O trimit președintelui!”

Ana Chivu   
în Instant Articles
24/12/2018, 09:33
Tudorel Toader anunță cererea de revocare a procurorului general Augustin Lazăr și numirea Adinei Florea la DNA: „O trimit președintelui!”
Tudorel Toader nu se lasă și o vrea pe Adina Florea la șefia DNA

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat în cursul zilei de duminică, 23 decembrie, că pe data de 27 decembrie îi va trimite președintelui României cererea de revocare a procurorului general.Acesta a specificat tot atunci că o va numi Adina Florea, din nou, la șefia a Direcției Națioanle Anticorupție. De asemenea, acesta a precizat că nu există motive pentru care klaus Iohannis să o respingă din nou, așa cum a făcut pe 21 noiembrie. Șeful statului a mai respins și alte 4 numiri, acestea erau pentru funcțiile de Parchetul ICCJ și la DIICOT. „Pe data de 27 decembrie dimineaţă, când merg la minister, am pregătit documentele necesare finalizării procedurii de revocare a procurorului general. De ce? Pentru că mă bazez pe 132 din constituţie, mă bazez pe raportul de evaluare pe care l-am făcut în baza unor articole din lege, mă bazez şi pe clarificările aduse prin decizia CCR 358 şi sigur că, în opinia mea, nu putem pica în capcana pe care încearcă să o promoveze procurorul general, trăgând de timp în speranţa că va ieşi la pensie sau că îşi va încheia mandatul de procuror general pe 11 aprilie.”

Tudorel Toader, motive pentru apărarea lui Augustin Lazăr și a Adinei Florea

„De ce spun asta? Pentru că s-a dus la Curtea de Apel Alba Iulia la dânsul acsă, dar eu n-am evaluat persoana juridică, ci procurorul general care îşi desfpşoară sau nu-şi desfăşoară activităţile în mod complet corect la Bucureşti. După aceea judecătorul de la Alba Iulia a trimis la Bucureşti, cel de la Bucureşti şi-a declinat şi el competenţa, conflict negativ.

Şi culmea! Dar ce nu i-a ieşit la Alba Iulia de a sesiza Curtea de Justiţie a UE, unde dura multă vreme, a sesizat CCR că are o mare nedumerire, dacă poate sesiza instanţa de contencios-administrativ pe persoană fizică sau pe persoană juridică – adică cu nume şi prenume sau cu funcţia de procuror general. Şi orbu vede că e tragere de timp dar până la urmă sunt nişte proceduri legale pe care dânsul le-a folosit, dar nici eu nu voi sta.Eu pe 27 trimit la preşedintele republicii, finalizez procedura de revocare a lui, după cum trimit şi pentru ceilalţi cinci pe care i-a respins pe nelegalitate, că n-au avut adeverinţa de la CNSAS, când la scurt timp chiar CNSAS spune că nu era nevoie, CSM spune că nu era nevoie şi nici nu era obligaţia mea, era a CSM şi în avizul lor scrie acelaşi lucru”, conform news.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×