Doliu în sport! Antrenorul naţionalei de scrimă a trecut în nefiinţă! Tudor Petruş avea 68 de ani

Filon Stan   
în Hotnews
12/09/2017, 14:47
Doliu în sport! Antrenorul naţionalei de scrimă a trecut în nefiinţă! Tudor Petruş avea 68 de ani

Lumea sportului românesc este din nou în doliu! Reputatul tehnician Tudor Petruş a trecut în nefiinţă, marţi dimineaţă. S-a născut pe 2 octombrie 1949 la Cluj Napoca şi a devenit scrimer de performanţă. A participat ca sportiv la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, în 1976 şi în 1980. La Moscova, cu echipa de floretă, a ocupat locul 5.

Tudor Petruş a avut rezultate remarcabile din poziţia de antrenor! Sub conducerea sa, România a fost dublă campioană mondială, în 1994 şi 1995, iar Laura Badea a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Atlanta în 1996. În ultimii ani din viaţă, Tudor Petruş a fost antrenor federal în cadrul FR Scrimă, dar şi antrenor la CSU Poli Timişoara. Pe 2 octombrie ar fi împlinit 68 de ani. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA D pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Tudor Petruş, antrenor şi părinte spiritual pentru Laura Badea

Sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului tehnician va fi depus azi, la ora 15:00, la Capela Mare, din Cimitirul Bellu Ortodox. Slujba de înmormântare va avea loc miercuri, 13 septembrie, de la ora 15:00, tot la Cimitirul Bellu Ortodox.

„Bunul Dumnezeu să te odihnească în pace, naşule”, a scris pe pagina sa de Facebook Laura Badea Cârlescu, preşedintele Federaţiei Române de Scrimă. Pe lângă antrenor, Tudor Petruş i-a fost marii sportive şi părinte spiritual.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×