Trupul neînsufleţit al Regelui va fi depus la Castelul Peleş

Sorin Dumitrescu   
în Stirea zilei
05/12/2017, 14:21
Trupul neînsufleţit al Regelui va fi depus la Castelul Peleş GALERIE FOTO

Regele Mihai a murit marţi, 5 decembrie 2017, la ora 13.00, ora României. Majestatea Sa se afla la reşedinţa din Aubonne împreună cu principesa Maria, care a mers acolo încă de la sfârşitul săptămânii trecute. „Majestatea Sa Regele Mihai I a încetat din viaţă astăzi, 5 decembrie 2017, ora 13, la reşedinţa privată din Elveţia. La căpătâiul Regelui a stat până în ultima clipă Alteţa sa Regală, Principesa Maria”, a precizat Familia regală a României, într-un comunicat de presă.

Trupul neînsufleţit al regelui va fi adus în ţară miercuri, la Palatul Peleş din Sinaia, joi va ajunge la Bucureşti, în sala tronului din Palatul Regal, iar sâmbătă va fi înmormântat la Curtea de Argeş. Trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleş, apoi pentru doup zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la Curtea de Argeş, în noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală. La dorinţa Custodelui Coroanei române, funeraliile Regelui Mihai I vor respecta tradiţia înaintaşilor Majestăţii Sale Defuncte”, se mai arată în comunicat.
 
Iniţiativa preşedintelui Klaus Johannis
 
De altfel, el nu a mai vizitat România de multă vreme şi nu a putut participa nici măcar la înmormântarea soţiei sale, Regina Ana.Regele Mihai I – ultimul monarh din ţările Europei de Est, care pe 25 octombrie 2017 a împlinit 96 de ani – s-a retras din viaţa publică la începutul lunii martie a anului trecut, când Casa Regală a anunţat că acesta a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale la o clinică din Lausanne.
 
 Preşedintele Klaus Iohannis a fost informat, marţi, despre decesul Regelui Mihai I şi, la solicitarea sa, s-a ţinut un moment de reculegere în memoria fostului suveran al României la întâlnirea şefului statului cu ambasadorii statelor membre UE, au precizat surse prezidenţiale. ,PreşedintePreşedintele participă la un dejun de lucru găzduit de ambasada Estoniei cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi la Bucureşti.le participă la un dejun de lucru găzduit de ambasada Estoniei cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi la Bucureşti.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×