Ciocniri între militanţi pro şi anti-Trump, în California. Peste 20 de persoane arestate

George Heisu   
în Hotnews
28/08/2017, 10:16
Ciocniri între militanţi pro şi anti-Trump, în California. Peste 20 de persoane arestate

Cel puţin 21 de persoane au fost arestate la Berkeley, în California, după ce câteva sute de susţinători ai preşedintelui Donald Trump s-au bătut cu sute de contramanifestanţi. O manifestaţie paşnică a degenerat duminică, în jurul orei locale 12 (22 ora României), când au izbucnit ciocniri între cele două tabere, în parcul Luther King Jr Civic Center Park, care a fost închis publicului larg.

Sute de militanţi antifascişti, îmbrăcaţi în negru, au escaladat baricadele ridicate de poliţie, înfruntând susţinătorii preşedintelui Trump, veniţi în parc deşi reuniunea lor “împotriva marxismului în America” fusese interzisă. Contramanifestanţii i-au încercuit pe susţinătorii lui Trump, strigând “Nu Trump, nu KKK, nu unei Americi fasciste!” şi “Naziştilor, mergeţi acasă!”.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Trump bataie. Au fost atacaţi şi jurnaliştii

Mai mulţi militanţi pro-Trump, cu feţele acoperite, au fost escortaţi afară din parc de poliţişti. În California este interzis să porţi mască. Mai multe clipuri publicate pe reţelele de socializare arată manifestanţi de extremă-dreapta atacându-i pe cei pro-Trump, precum şi jurnalişti.

Majoritatea celor 4.000 de protestatari s-au dispersat în jurul orei locale 15.30 (1.30 ora României), potrivit poliţiei. Evenimentele vin după înfruntări similare la Charlottesville, în Virginia, la mijlocul lunii august. Atunci, o manifestantă antirasism a fost ucisă de un militant neofascist, fiind lovită cu maşina.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×