Trenuri anulate din cauza condiţiilor meteo! Poleiul a dat peste cap circulaţia feroviară

Raluca Ogaru  
înReality show
19/03/2018, 11:17
Trenuri anulate din cauza condiţiilor meteo! Poleiul a dat peste cap circulaţia feroviarăGALERIE FOTO
Reprezentanţii CFR Călători susţin că aceasta este o măsură menită să prevină problemele din cauza condiţiilor meteo extreme, după ce în unele zone din sudul ţării a început din nou să plouă cu gheaţă şi există riscul să fie afectate cablurile electrice.
 
Deocamdată, sunt anulate trenuri din judeţul Constanţa, printre care şi două din cele şapte perechi ce fac legătura, zilnic, între oraşul de la malul mării şi Capitală.
 
De asemenea, pe tronsonul Ciulniţa – Constanţa, garniturile sunt tractate de locomotive diesel.
 
”Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, a fenomenului de chiciură de la nivelul firelor de contact, a elementelor de infrastructură şi a materialului rulant, trenurile de la Bucureşti Nord la Constanţa, Craiova, Galaţi, Ploieşti şi retur circulă cu întârzieri.
 
Deoarece între Ciulniţa şi Constanţa nu poate fi utilizată tracţiunea cu locomotive electrice, a fost luată decizia anulării următoarelor trenuri:
⚠IR 1581, IR 1582, IR 1587 şi IR 1588 Bucureşti Nord – Constanţa şi retur,
⚠R 8212 Constanţa – Fetesti,
⚠R 8011 Bucureşti Obor – Fetesti,
⚠R 8012 Ciulniţa – Bucureşti Obor,
⚠R 8002 şi R 8003 Constanţa – Bucureştilor Obor şi retur, iar pasagerii vor fi preluaţi de restul trenurilor din grafice.
 
In zonele unde este necesar, se intervine cu utilaje şi cu locomotive Diesel iar călătorii vor fi preluaţi spre destinaţii cu trenuri din graficele de circulaţie sau cu trenuri suplimentare.
 
Regretăm situaţia creată. Toate măsurile operative care se iau au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă.”, se arată într-un comunicat CFR.
 
 Următoarele trenuri care vor pleca atât din Bucureşti, cât şi din Constanţaa, sunt cele de la ora 14:00, potrivit Digi24. 
 
Tot din cauza gheţii care se formează pe cabluri, numeroase trenuri au întârzieri. Luni dimineaţă, în jurul orei 9:00, la sosirea în Gara de Nord din Bucureşti, decalajele faţă program erau între 20 şi 60 de minute.
Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×