Unul dintre cei trei militari români răniţi în Afganistan a murit la spital. Au fost surprinşi de o maşină-capcană

Filon Stan   
în Hotnews
16/09/2017, 00:14
Unul dintre cei trei militari români răniţi în Afganistan a murit la spital. Au fost surprinşi de o maşină-capcană

Un militar român a murit în Afganistan, iar alţi doi au fost răniţi! Cei trei militari, care fac parte din Batalionul 280 Infanterie Protecţia Forţei din Focşani, au fost răniţi, vineri, în Afganistan, în jurul orei 10.00, ora României, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, transmite MApN.

Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule blindate în regiunea Kandahar, când un autovehicul capcană a intrat în blindatul lor. Numele militarilor vor fi făcute publice după anunţarea familiilor, transmite MApN. Militarii focşăneni au fost introduşi în teatrul de operaţii din Afganistan în luna august. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Militari români răniţi şi ucişi în Afganistan

În anul 2017, Armata României participă la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu peste 620 de militari, alţi aproximativ 300 fiind desfăşuraţi în operaţii sub comandă/mandat NATO, UE, ONU şi OSCE în alte regiuni. În timpul misiunilor externe, 28 de militari şi-au pierdut viaţa şi alţi peste 180 au fost răniţi.

Situaţia de securitate în Afganistan se menţine instabilă, cele mai multe incidente înregistrându-se în provinciile din estul şi sudul Afganistanului. Forţele NATO care asigură securitatea bazelor militare şi a centrelor importante ale ţării rămân ţinte permanente ale unor posibile atacuri ale insurgenţilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×