Revoluţia fiscală a PSD, neînţeleasă de Comisia Europeană. Ce spun experţii europeni despre trecerea contribuţiilor sociale la angajaţi!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
19/03/2018, 15:47
Revoluţia fiscală a PSD, neînţeleasă de Comisia Europeană. Ce spun experţii europeni despre trecerea contribuţiilor sociale la angajaţi!

Revoluţia fiscală a PSD, taxată de Bruxelles! Oficialii Comisie Europene spun despre trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat că reprezintă o ”deviere importantă” de la sistemele de pensii din ţările industrializate, unde sarcina finanţării pensiilor este împărţită între angajaţi, companii şi stat.

De la 1 ianuarie 2018 se aplică trecerea tuturor contribuţiilor de la angajatori la angajaţi. Aceştia din urmă au acum de cotizat la stat 35% din venituri, pe când angajatorii au rămas cu o contribuţie asigurătoare pentru muncă de doar 2,25%.

Revoluţia fiscală a PSD, neînţeleasă de Comisia Europeană

Iată ce spune Executivul comunitar:„Trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat reprezintă o schimbare majoră, care modifică structura salarială şi transformă în mod fundamental modul de finanţare a sistemelor de protecţie socială. În majoritatea ţărilor din UE, ponderea contribuţiilor angajatorilor este adesea mai mare sau egală cu cea a salariaţilor (în Danemarca, contribuţiile la asigurările sociale sunt finanţate din contribuţiile fiscale). Trecerea contribuţiilor în sarcina angajaţilor reprezintă, de asemenea, o deviere importantă de la sistemul de contribuţii la fondul asigurărilor sociale care este în general consacrat în ţările industrializate, în care atât responsabilitatea, cât şi sarcina finanţării acestui sistem este împărţită între angajatori, angajaţi şi stat. Acest sistem este consacrat şi în diverse standarde internaţionale”, arată documentul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×