32 de dispăruţi, după ce un petrolier s-a ciocnit de o navă

Sorin Dumitrescu   
în Stiri de ultima ora
07/01/2018, 14:20
32 de dispăruţi, după ce un petrolier s-a ciocnit de o navă
În urma ciocnirii care a avut loc sâmbătă în jurul orelor 20.00 (12.00 GMT), un petrolier având la bord 136.000 de tone de ţiţei condensat „a luat foc în întregime”, iar echipajul acestuia alcătuit din 32 de persoane – 30 de marinari iranieni şi doi din Bangladesh – a fost dat dispărut duminică, în timp ce continuă operaţiunile de căutare, potrivit unui comunicat al ministerului.
 
Documentul a precizat că a doua navă, transportând mărfuri sub pavilion chinez, „nu a suferit avarii care să îi pună în pericol securitatea”, iar echipajul său a fost salvat, scrie Agerpres. 
 
O fotografie difuzată de televiziunea de stat chineză arăta o coloană groasă de fum degajată în urma incendiului care a cuprins tancul petrolier înregistrat în Panama, care transporta petrol din Iran spre Coreea de Sud.
 
Accidentul naval s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, la 300 de kilometri est de oraşul Shanghai. Cei 21 de membri ai echipajului cargobotului chinez au fost salvaţi, însă autorităţile nu au reuşit să ia legătura cu echipajul tancului petrolier.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×