Trafic aerian blocat, la nivel mondial! Tarom are întârzieri la toate zborurile! Vezi programul zborurilor!

Sandra Popescu   
în Stiri de ultima ora
23/06/2018, 16:20
Trafic aerian blocat, la nivel mondial! Tarom are întârzieri la toate zborurile! Vezi programul zborurilor!

Trafic aerian este blocat la nivel mondial, după ce Tarom a anunțat că sistemul global SITA (Departure Control System) este indisponibil la nivel mondial. Cu toate acestea, sistemul global de control SITA a fost şi este funcţional pe aeroporturile din Bucureşti (Otopeni şi Băneasa). În consecință, anunță oficialitățile, activitatea nu a fost afectată, după cum a transmis sâmbătă Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB). Vezi aici programul zborurilor de pe Aeroportul Otopeni, în timp real!

Şi pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj, curse aeriene externe au întârzieri cuprinse între o oră şi două ore, în urma perturbării sistemului de control, după cum scrie MEDIAFAX.

Trafic aerian blocat, la nivel mondial

Traficul aerian a fost blocat la nivel mondial.”Eventuale disfuncţionalităţi ale SITA pe plan global au putut afecta, însă, activitatea unor companii aeriene”, menţionează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti . ”Operaţiunile de Check-In şi Boarding sunt suspendate până la rezolvarea problemelor care fac sistemul SITA nefuncţional. Compania Tarom le oferă pasagerilor care se află în aceste momente în tranzit asistenţă la sol, în conformitate cu normele internaţionale”, arată un comunicat al companiei aeriene de stat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×