Toate operațiunile BCR se blochează vineri și sâmbătă timp de 4 ore. Cardurile nu vor mai putea fi folosite

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
12/10/2018, 12:46
Toate operațiunile BCR se blochează vineri și sâmbătă timp de 4 ore. Cardurile nu vor mai putea fi folosite
Operațiunile BCR vor fi blocate vineri si sambata, data de 12 si 13 octombrie 2018

Toate operațiunile BCR se vor bloca vineri și sâmbătă, 12 și 13 octombrie 2018, timp de 4 ore, astfel că, românii nu-și vor mai putea folosi cardurile. Lămuriri cu privire la acest caz se găsesc într-un comunicat de presă transmis de Banca Comercială Română. Acolo, reprezentanții BCR confirmă zvonurile. ”În intervalul 13.10.2018 ora 00:00 – 13.10.2018 ora 04:00, sistemul de carduri va fi oprit. Cardurile BCR nu vor putea fi folosite. Nici în reţeaua BCR şi nici în alte reţele de acceptare. În acest interval orar, NU vor putea fi utilizate echipamentele BCR: ATM-uri (Bancomate), MFM-uri (Maşini multifuncţionale), POS”, este scris în comunicatul de presă.

Motivul pentru care s-a întâmplat asta este legat de îmbunătățire.”Oprirea temporară are ca scop îmbunătățirea sistemului informatic, fapt ce va conduce la creșterea calității serviciilor”. Însă, nici tranzacțiile la Automatele de schimb valutar(ASV) nu vor putea fi efectuate. Vestea bună este că tranzancțiile la Ghișeele rapide(APT) vor putea fi duse la capăt, dar asta cu unele condiții. Orice operațiune se poate efectua numai cu autentificarea unui cartonaș care să aibă cod de bare, nu a unui card BCR, cum era în mod normal.

Operațiunile care tin de BCR vor fi blocate în zilele de vineri si sambata
Mesajul transmis de BCR pe pagina oficială a băncii

Operațiunile BCR, blocate vineri și sâmbătă pentru 4 ore!

Operațiunile care tin de BCR vor fi blocate în zilele de vineri si sambata
Toate operațiunile ce țin de BCR vor fi blocate vineri si sâmbătă, pe data de 12 și 13 octombrie 2018

De asemenea, pentru orice alt inconvenient, clienții băncii pot apela la Call-center sau pe pagina de Social Media BCR, unde găsesc detalii despre. Însă, această situație nu este prima de acest gen. Conform debanat.ro, BCR a oprit, și pe data de 12 septembrie, între orele 00:30-01:30, toate sistemele informatice. Astfel că, gestionarea tuturor operațiunilor cu cardurile de la această bancă nu s-au putut duce la capăt. În acel moment, oprirea, care nu a fost binevenită pentru oameni, s-a datorat câtorva procese specifice ale actualizării sistemului informatic pe care îl deține Banca Comercială Română.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×