Veşti proaste pentru angajaţii care primesc acum tichete de masă! Ce se va întâmpla în 2018!

Filon Stan   
în Hotnews
05/11/2017, 07:42
Veşti proaste pentru angajaţii care primesc acum tichete de masă! Ce se va întâmpla în 2018!

Deciziile Guvernului pe partea economică i-ar putea lăsa pe români fără tichetele de masă! Firmele cu cifră de afaceri sub un milion de euro vor fi impozitate la cifra de afaceri, de la 1 ianuarie 2018, nu la profit, cum se întâmplă în prezent. Astfel, măsura pune serios sub semnul întrebării viitorul tichetelor de masă, considerate cheltuieli sociale ale angajatorului, acum deductibile fiscal.

În prezent, marea parte a acestor firme, respectiv cele cu cifra de afaceri cuprinsă între 500.000 de euro şi un milion de euro, precum şi o parte a celor care au cifră de afaceri sub 500.000 de euro , plătesc impozit statului raportat la profitul lor. Impozitul este la rândul lui calculat prin scăderea din profitul brut a cheltuielilor deductibile în rândul cărora acum se găsesc cheltuielile aşa-zis sociale. Statul le recunoaşte în proporţie de 5% din fondul de salarii.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Tichetele de masă sunt încasate în prezent 50% dintre angajaţii din România

Facilităţile acordate salariaţilor vor putea fi acordate şi după 1 ianuarie, însă, deoarece dispare noţiunea de impozitare a profitului dispare şi cea de deductibiltate a acestor cheltuieli. Mai precis deoarece vor plăti impozit în funcţie de veniturile firmei şi nu în funcţie de profitul acesteia angajatorii nu vor mai fi motivaţi fiscal să acorde tichetele de masă care se scădeau din profitul impozabil.

În România peste 2,5 milioane angajaţi primesc tichete masă de la angajatori, potrivit Edenred.ro. Aceasta înseamnă că de facilitate beneficiază un salariat din doi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×