Thor, arma mortală a Islandei! Ține piept Rusiei!

Claudiu Ilie   
în Stiri mondene
15/06/2018, 09:51
Thor, arma mortală a Islandei! Ține piept Rusiei! GALERIE FOTO
Islanda a trimis un civil sa ajute NATO

Alianța Nord-Atlantică (NATO) a crescut numărul de militari din zona de est, ca răspuns la anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia. Islanda nu a stat pe gânduri și a intervenit imediat în sprijinul NATO. Cum Islanda este un stat care nu deține o armată, guvernul l-a trimis pe Thor! Nu este vorba despre zeul fulgerelor din mitologia nordică, ci de un simplu civil, Thor Jonsson.

Thor a ajuns în localitatea lituaniană Pabrade, unde se află cel mai generos spațiu de antrenament al armatei, dar și locul unde se află grupul de luptă condus de Germania. Se plimbă printre militarii înarmați până în dinți în haine de stradă, de civil.

Islanda a trimis un civil să ajute NATO

”Mergem acolo unde este nevoie de talentul nostru.Centrul islandez pentru răspuns în situații de criză participă de mai muți ani cu personal la misiunile NATO. Am trimis oameni în Afganistan și în zona Balcanilor.
– Purtați uniforme?
Nu. Nu avem uniforme islandeze. În anumite situații este purtată o uniformă, dar doar dacă este vorba despre agenți de pază sau roluri de genul acesta. Personalul islandez este civil. Aceasta este particularitatea noastră. Este o experiență unică pentru că atunci când ești civil nu ești obișnuit cu împrejurimile, cu regulile, dar este și vorba despre cum funcționează lucrurile. Este o experiență interesantă și este bine să învățăm și noi cum se face”, spune Thor Jonsson, într-un scurt interviu pentru jurnaliștii Libertatea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×