Te poți feri de gripă extrem de ușor! Iată care este cea mai importantă regulă! Nu e vaccinarea!

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
28/01/2019, 13:39
Te poți feri de gripă extrem de ușor! Iată care este cea mai importantă regulă! Nu e vaccinarea! GALERIE FOTO

Cea mai importantă regulă prin care te ferești de gripă nu este vaccinarea! „Spălatul mâinilor cu apă și săpun, și folosirea unor soluții antiseptice pe care le avem la-ndemână ar putea să ducă la o reducere a numărului de îmbolnăviri în cele mai multe din bolile infecțioase.”, sunt de părere specialiștii. Cine respectă regulile de igienă este mult mai ferit de gripa care face din ce în ce mai multe victime în România.

„Nu ne-am făcut temele la timp. Nu ne-am vaccinat nici pe departe cum ar fi trebuit antigripal, regulile de igienă în continuare nu sunt cele mai bune. Din aceste motive avem foarte multe cazuri și putem într-adevăr să spunem că suntem în pragul unei epidemii.” , spune Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase.

Cum te ferești de gripă? Cea mai importantă regulă e spălatul mâinilor cu apă și săpun

Chiar dacă pare banal, în ceea ce privește gripa, cel mai important este să se respecte igiena de bază. Spălatul mâinilor cu apă și săpun este cea mai eficientă măsură de combatere a gripei. Evident și vaccinarea la timp este eficientă, dar aici se pare că avem o problemă. „În acest an am ajuns la epidemie din cauza lipsei de măsuri pe care trebuia sa le luăm din toamnă. Cu vaccinare, reguli de igienă. Lucrurile astea ne-au dus la un număr mare de cazuri. E adevărat că au fost și lucrurile care au ținut de vreme. Un sezon mult mai rece duce la un număr mult mai mare de îmbolnăviri.”, spune Adrian Marinescu, medic primar boli infecţioase.

Spălatul mâinilor cu apă și săpun este cea mai eficientă măsură de prevenire a gripei

De ce nu s-au vaccinat românii din timp? Ei bine, se pare că există explicații obiective. „Scăderea încrederii populației în corpul medical este cel mai important factor care a dus la reducerea acoperirii vaccinale. Asta e pe o parte. Pe de altă parte, că nu există vaccin printr-un program. Că ani la rândul s-a discutat despre eficiența sa, despre să ne vaccinăm sau nu, s-a pus la îndoială cuvântul medicului.”, crede medicul Valeria Herdea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×