2018 vine cu taxe noi! Veştile pentru pensionari, dar şi angajaţi nu sunt tocmai bune!

Filon Stan   
în Hotnews
23/10/2017, 00:04
2018 vine cu taxe noi! Veştile pentru pensionari, dar şi angajaţi nu sunt tocmai bune!

Guvernul a anunţat că schimbările mult aşteptate de români se amână. Executivul nu renunţă însă la impozitarea veniturile sub 2.000 de lei brut, cum a anunţat chiar şi în programul de guvernare. „De anul viitor, impozitul va scădea de la 16% la 10% pentru absolut toate veniturile, dar neimpozitarea salariilor de până la 2.000 de lei nu va mai fi implementată în această perioadă şi până la sfârşitul anului”, a spus Ionuţ Mişa, ministrul Finanţelor.

Mai mult, din ianuarie 2018 contribuţiile sociale vor fi transferate de la angajator la angajat, lucru care va duce la scăderi ale salariilor, avertizează sindicaliştii. Mii de oameni au ieşit deja în stradă pentru a face Guvernul să renunţe la această idee, însă acesta pare de neclintit. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Taxa de solidaritate devine realitate, în 2018

De asemenea, din 2018 Executivul va introduce, totuşi, taxă de solidaritate de 2% din fondul de salarii, plătită de angajatori, deşi premierul Mihai Tudose declara în urmă cu câteva luni că s-a renunţat la respectiva taxă. Tot de la anul, ar putea apărea modificări şi la Pilonul II de pensii, contribuţia devenind opţională.

Veştile nu sunt foarte încurajatoare nici pentru pensionari. Punctul de pensie va creşte din iulie 2018, dar legea pensiilor va fi amânată. Legea pensiilor a fost amânată pentru dezbateri în anul 2018, iar aplicarea acesteia se va face, cel mai probabil, din anul 2019. „Legea pensiilor, vom lucra la ea anul viitor, aşa ne-am propus. Nu cred că va intra în parlament în acest an”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×