Țara în care se câștigă 6.000 de euro pe lună ridică restricțiile pe piața muncii pentru români

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
23/12/2018, 12:00
Țara în care se câștigă 6.000 de euro pe lună ridică restricțiile pe piața muncii pentru români
Eleția ridică orice restricție pe piața muncii!

Românii vor putea lucra din 2019 fără nicio restricție în Elveția. Restricțiile care erau înainte pe piața muncii pentru români, dar și pentru bulgari, au fost ridicate complet. Cu toate că problemele păreau că s-au terminat în 2016, acesta au fost reintroduse din nou. Totul s-a petrecut din cauza fluxului enorm de lucrători în țările vizate.

Cea mai bogată țară din Europa primește de anul viitor pe piața muncii românii. Alain Berset, președintele Confederației Elevețiene, a susținut în luna noiembrie, că din luna mai a anului viitor restricțiile pieții muncii din Eleția sunt ridicate. Românii se pot bucura!

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Elveția ridică restricțiile pe piața muncii pentru români, din 2019!

„În momentul în care România s-a alăturat UE a integrat şi sistemul de liberă circulaţie a persoanelor şi Elveţia are de mult timp un acord privind libera circulaţie a persoanelor. În momentul aderării, a trebuit să luăm hotărârea de a lărgi această liberă circulaţie şi la cetăţenii români, lucru pe care l-am făcut, dar în ţara noastră era nevoie de un vot popular, pentru că suntem o democraţie directă şi iată că votul a fost pozitiv pentru a lărgi acest drept de liberă circulaţie între ţările noastre.

Elveția
Elveția

În acest cadru şi în cadrul dezbaterilor care au avut loc, discuţia s-a purtat şi pe tema modului în care această liberă circulaţie avea să fie pusă în aplicare la modul practic, astfel încât tranziţia să se facă în modul cât mai lin posibil. Asta explică clauzele acelea care ne-au permis ca în primii ani să avem o selecţie asupra acestui proces, clauzele care au tradus în practică angajamentul nostru politic. (…) În luna mai a anului viitor, ajungem la finele acestui proces, dată de la care nu va mai exista nicio diferenţă şi nicio restricţie, a declarat Alain Berset, în luna noiembrie a anului 2018, aflat întro- vizită în România, la î întâlnire cu Klaus Iohannis.

Închide ×