Ţara în care dansul este interzis! Vezi ce rişti să păţeşti dacă vrei să dansezi fără licenţă!

Filon Stan   
în Hotnews
13/09/2017, 14:49
Ţara în care dansul este interzis! Vezi ce rişti să păţeşti dacă vrei să dansezi fără licenţă! GALERIE FOTO

Esti în bar. Bei ceva şi de-odată în boxe se aude melodia ta preferată. Te ridici şi dansezi! Nu şi în Suedia! Aici, dansul spontan este considerat ilegal! Guvernul a promis de ceva timp să stopeze sancţionarea oamenilor în baza prevederilor bizare ale legii care datează din 1970, însă nu s-a întâmplat nimic, scrie The Independent.

În luna aprilie a anului trecut, Parlamentul suedez a votat abrogarea legii care forţa barurile şi puburile să aibă o „licenţă” în vederea permiterii dansului în incinta localului. Cu toate acestea, la 17 luni distanţă, poliţiştii încă aplică legea şi îi sancţionează pe patronii barurilor în care se dansează. Sancţiunile sunt dure, de la reţinerea unor avize de funcţionare până la amenzi şi chiar închisoare. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA D pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Dans interzis în Suedia, fără licenţă

Permisele de dans au fost introduse ca o modalitate de prevenire din partea poliţiei a dezordinii publice. „Guvernul trebuie să facă ceva, în această privinţă. Nu este corect ca poliţia să se ocupe şi cu aşa ceva. Este ridicol, având în vedere ce probleme există în societate şi pe ce ar trebui să îşi concentreze resursele. Întreaga Europă râde de noi. Din fericire, legea nu are efect asupra turiştilor”, a declarat, pentru The Independent, Eva Östling, directorul organizaţiei Visita.

Cei care au militat pentru abrogarea legii sperau ca acest lucru se va întâmpla până la finele anului trecut. Deşi au chestionat Guvernul pentru amânarea sa, încă nu au primit un răspuns oficial.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×