Surpriză majoră: Ce ţară din Europa se înarmează cel mai tare în 2017

Alex Bradescu    Luana Marinescu   
în Hotnews
12/04/2017, 00:00
Surpriză majoră: Ce ţară din Europa se înarmează cel mai tare în 2017

România a bugetat, în 2017, cea mai mare creştere din Europa de Est a cheltuielilor pentru Apărare, după ce preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a semnalat că sprijinul militar american ar putea depinde de respectarea angajamentului faţă de NATO privind alocarea a 2% din PIB.

Proximitatea faţă de Rusia şi avertismentele preşedintelui Trump au determinat creşterea bugetelor pentru Apărare de către ţările din Europa de Est, care se aliniază sau depăşesc ţinta recomandată de NATO, de 2% din Produsul Intern Brut, potrivit datelor Bloomberg.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

România, Lituania şi Letonia, care împart Marea Neagră, respectiv frontiere terestre cu Rusia, înregistrează cele mai mari creşteri ale bugetelor pentru Apărare ca pondere în PIB, în 2017 faţă de 2016. Estonia şi Polonia nu sunt mult în urmă, cheltuind mai mult, ca pondere din PIB, decât ţările occidentale membre ale Alianţei.

citeşte mai mult pe realitatea.net

Închide ×