Sirenele vor suna miercuri în toată ţara! Ce trebuie neapărat să faci când le vei auzi

Gabriel Esanu   
în Hotnews
06/09/2017, 08:02
Sirenele vor suna miercuri în toată ţara! Ce trebuie neapărat să faci când le vei auzi

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a oferit un comunicat prin care populaţia este anunţată că miercuri, în toată ţara, vor suna sirenele de avertizare. România nu a intrat în război, ci doar se antrenează. Se testează, astfel, viteza de reacţie a cetăţenilor.

De asemenea, IGSU încearcă să stabilească în ce stadiu se află infrastructura existentă pentru informarea cetăţenilor în caz de pericol iminent. Astfel vor fi centralazite, datele privind starea de operativitate a echipamentelor de înştiinţare, avertizare şi alarmare, precum şi pentru pregătirea continuă a autorităţilor administraţiei publice locale.

Începând cu luna august, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00-11.00, sunt acţionate sirenele de alarmare publică existenţe în toate judeţele. Simulările de miercuri vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acţionate în mod centralizat (simultan), cât şi a celor cu acţionare locală.

Totodată, rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel judeţean şi vor face obiectul unor analize în cadrul comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, în vederea îmbunătăţirii modului de alarmare a populaţiei în situaţii de protecţie civilă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×