Suedia, țara care nu se sperie de coronavirus! Oamenii ies în aer liber, la distracție. „Nu vrem să provocăm panică”

Suedia este țara care nu se sperie de coronavirus! Deși aproape tot continentul este blocat și oamenii sunt izolați în case într-o tentativă disperată de oprire a coronavirusului, în Suedia, lucrurile stau total diferit.

Suedia, țara care nu se sperie de coronavirus!

Astfel, după o iarnă lungă, s-a făcut suficient de cald pentru ca oamenii să profite de temperaturile ridicate. Drept pentru care oamenii n-au mai ezitat și au început să iasă pe străzi, în localuri și să se întâlnească între ei, în ciuda pericolului infectării.

În toată capitala Suediei, cluburile de noapte au rămas deschise, însă singura măsură care s-a luat, a fost cea de a limita adunările care depășesc 50 de persoane.

Oamenii ies în aer liber, la distracție

De altfel, măsurile care au fost luate până acum sunt mai degrabă recomandări. În Suedia, deocamdată, restricții sunt prea puține.

Oamenii cu probleme de sănătate trebuie să stea în casă, să se spele pe mâini și să evite călătoriile care nu reprezintă o urgență. Și cam atât.

„Noi, adulții, trebuie să fim exact asta: adulți. Nu să împrăștiem panică sau zvonuri. Nimeni nu este singur în criza asta, dar fiecare persoană are o mare responsabilitate”, declară un oficial.

Un amănunt interesant este acela că mai mult de jumătate din totalul locuințelor din Suedia sunt compuse dintr-o singură persoană, ceea ce reduce semnificativ riscul de a răspândi virusul în familie.

De asemenea, autoritățile au precizat că un alt motiv pentru care nu au impus restricții este sănătatea psihică și fizică a oamenilor.

Cu toate acestea, Suedia are până în prezent peste 3.400 de cazuri confirmate cu coronavirus, dintre care 105 sunt decese, iar 16 pacienți vindecați.