O ţară din Europa vrea să interzică plata cash, din anul 2023! Cum se va descurca populaţia!

Filon Stan   
în Hotnews
19/10/2017, 16:23
O ţară din Europa vrea să interzică plata cash, din anul 2023! Cum se va descurca populaţia!

Plăţile cu cash ar putea deveni istorie în Suedia! Această ţară vrea să renunţe complet la plata cash începând cu anul 2023. În acest moment, doar 18% din totalitatea tranzacţiilor efectuate pe teritoriul ţării implică bancnotele fizice, informează World Economic Forum. Specialiştii susţin că trecerea la un sistem bazat exclusiv pe plăţi electronice ar putea reduce infracţiunile de tipul furtului din buzunare, ar putea accelera plăţile şi le-ar face oamenilor viaţa mai uşoară prin faptul că nu ar mai trebui să aibă întotdeauna buzunarele pline de monede şi bancnote reale.

Cei mai importanţi factori care au dus la evoluţia plăţilor electronice sunt dezvoltarea infrastructurii, a noilor tehnologii, dar şi noile legislaţii care au accesibilizat acest proces. În Suedia suma de bani pusă în circulaţie la nivel naţional este deja în scădere. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA G pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Europa League! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Suedia ar putea renunţa la banii fizici. Ce fac turiştii?

Până şi în autobuze plata cash a fost deja de mult interzisă, asta în special pentru a asigura siguranţa şoferilor. Medicii sunt şi ei de acord cu această măsură, deoarece este un lucru foarte cunoscut faptul ca bancnotele sunt pline de bacterii.

Totuşi, nu toată lumea este fericită cu aceste schimbări, 3 din 10 oameni percepând în mod negativ această modificare fiscală, există îngrijorări referitoare la securitatea cibernetică, iar unii pur şi simplu încă preferă cash-ul. Turiştii şi imigranţii, de exemplu, s-ar putea adapta mai greoi la o societate fără bani fizici.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×