Ştefan cel Mare blestema mai ceva ca o văduvă! Ultimul blestem al domnitorului îţi dă fiori reci

Filon Stan   
în Hotnews
13/09/2017, 00:08
Ştefan cel Mare blestema mai ceva ca o văduvă! Ultimul blestem al domnitorului îţi dă fiori reci

Ştefan cel Mare, domnitorul Moldovei între anii 1457 şi 1504, se pare că se pricepea şi la alte lucruri, pe lângă realele sale abilităţi dovedite pe câmpul de luptă. Celălalt talent al domnitorului ţine de ocultism. Potrivit bzi.ro, domnitorul a rămas în istorie şi datorită unuia dintre cele mai teribile blesteme lansate vreodată în spaţiul românesc.

Blestemul îi vizeaza pe cei care vor să strice ceea ce a făcut el. Mai exact, invocarea urgiei divinităţii a fost lăsată în contextul ridicării Mănăstirii Dobrovăţ, ultima ctitorie a lui Ştefan cel Mare. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

“Iar cine vrea să strice aceasta, unul ca acela să fie blestemat de Dumnezeu şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos şi de Preacurata lui Maică, şi de 4 sfinţi evanghelişti şi de sfinţii verhovnici apostoli Petru şi Pavel şi de ceilalţi şi de cei 318 sfinţi părinţi purtători de Dumnezeu de la Nicheea, şi de toţi sfinţii care din veac au plăcut lui Dumnezeu, şi să fie asemenea lui Iuda şi blestematului Arie….”, este blestemul lăsat în hrisovul domnesc de Ştefan cel Mare, prin care sunt dăruite trei sate Mănăstirii Dobrovăţ.

Scopul blestemului? Prevenirea celor care ar fi îndrăznit să rupă dania domnească.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×