Staţia Spaţială a Chinei cade necontrolat din spaţiu! Nu se ştie unde o să lovească Pământul gigantul de 8 tone!

Filon Stan   
în Hotnews
16/10/2017, 22:08
Staţia Spaţială a Chinei cade necontrolat din spaţiu! Nu se ştie unde o să lovească Pământul gigantul de 8 tone!

O construcţie de 8 tone urmează să cadă din spaţiu, pe Pământ. Gigantul dat dispărut în mod neoficial de China din anul 2016 nu se ştie unde anume va pica pe Terra! Agenţia spaţială a Chinei a pierdut controlul primei sale staţii spaţiale, lansată în 2011, iar experţii estimează că aceasta se va prăbuşi pe Pământ în câteva luni. Staţia Tiangong-1 nu a mai fost văzută de China din septembrie 2016, iar experţii sunt de părere că această construcţie se va prăbuşi pe Pământ în perioada octombrie 2017 – aprilie 2018, scrie Daily Mail.

Din păcate, locul impactului nu a putut fi stabilit cu exactitate de specialişti. ”Pentru că se află într-o atmosferă densă, rata căderii este mai mare. Mă aştept să cadă peste câteva luni, undeva spre sfârşitul lui 2017 sau începutul lui 2017”, a declarat dr. Jonathan McDowell pentru The Guardian, un astrofizician de la Harvard University. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Staţia Spaţială chineză a dispărut din 2016

”Dacă am dreptate, China va aştepta până în ultima clipă să recunoască faptul că are o problemă cu staţia sa spaţială”, este de părere Thomas Dorman, un tânăr pasionat de monitorizarea sateliţilor lansaţi în spaţiu. Pe de altă parte, este de aşteptat ca multe din componentele acestei staţii să ardă atunci când va intra în atmosfera Pământului.

S-a mai întâmplat, până acum, să aibă loc reveniri necontrolate la sol ale unor structuri masive din spaţiu şi, din fericire, fragmentele de metal nu au provocat victime umane. Printre exemple se află staţia sovietică Salyut 7, care s-a descompus, în 1991, deasupra Argentinei, precum şi enorma staţie Skylab (deţinută de către NASA şi cântărind 77 de tone), care, în anul 1979, a intrat în atmosferă în mod necontrolat, iar piese de-ale sale de mari dimensiuni au căzut lângă Perth, Australia.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×