Statele Unite şi China ar fi ajuns la un acord privind „acţiunea” în Coreea de Nord. Flota americană este gata să intervină

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
10/04/2017, 13:17
Statele Unite şi China ar fi ajuns la un acord privind „acţiunea” în Coreea de Nord. Flota americană este gata să intervină

Secretarul de stat american, Rex Tillerson, a transmis un avertisement dur Phenianului, dupa bombardamentele din Siria, si a anuntat ca a ajuns la un acord in acest sens cu China. Seful diplomatiei de la Washington a spus duminica seara la CBS ca Donald Trump si Xi Jinping „au discutat pe larg situatia periculoasa din Coreea de Nord”.
„Presedintele Xi intelege clar si cred ca e de acord cu noi ca situatia s-a intensificat si a atins un nivel de risc care face necesara o actiune”, a spus Tillerson. Cei doi presedinti „impartasesc aceeasi viziune si nu au au niciun dezacord privind nivelul de risc la care s-a ajuns”.
Tilerrson a precizat ca, din discutiile cu liderul de la Beijing a rezultat ca nici Xi nu crede ca in acest moment este posibil un dialog cu Phenianul si ca „in acest moment a inceput sa recunoasca ca si interesele Chinei sunt amenintate”.
Coreea de Nord a efectuat cinci teste nucleare, dintre care doua in 2016, iar imagini din satelit sugereaza ca ar pregati al saselea test. Potrivit serviciilor de informatii ale Washingtonului, Coreea de Nord ar putea sa fie in masura sa dispuna de o racheta cu focos nuclear capabil sa atinga solul american in doi ani.

Citeşte mai mult pe stirileprotv.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×