Spitalele din România, unde pacienții așteaptă perfuziile între pauzele de semințe și povești ale asistentelor

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
25/10/2018, 14:10
Spitalele din România, unde pacienții așteaptă perfuziile între pauzele de semințe și povești ale asistentelor
Spitalele din România așteaptă o schimbare

Nu puține au fost imaginile care au stârnit revoltă de-a lungul timpului în spitalele României, imagini de-a dreptul jenante pentru asemenea instituții. Realitatea dură a locului care ar trebui să sprijine oamenii în suferință este de neimaginat pentru anul în care ne aflăm.

Pe lângă faptul că în multe dintre ele nu se găsesc măcar condiții decente și un mediu steril, nici personalul nu ajută la îmbunătățirea imaginii locurilor vindecării din România. Clădirile sunt în paragină, iar medicii și asistentele care sunt buni în ceea ce fac nu au cum să profezeze la 100% din cauza aparaturii lipsă.

Spitalele României, pline de inconștiență

Un filmuleț recent arată ultimul caz de cruzime nedemnă de un om. Totul se petrece în Spitalul de Urgență din Alexandria, unde mai multe asistente și infirmiere sunt interesate mai degrabă de noile bârfe decât de perfuziile pacienților. Asistentele și infirmierele s-au „angajat” la hohote de râs și povești în schimbul perfuziilor ce trebuiau schimbate. Pacienții stau zeci de minute ca să fie auziți de angajatele spitalului. Din păcate, tot mai multe cazuri de neglijență și neprofesionalism ies la lumină din spitalele României.

O tânără aflată la fața locului, în care jignirile creșteau pe minut ce trece, a scris un mesaj pe un site de socializare în care își spune indignată părerea despre situația inumană în care s-a ajuns. ”Bună seara! Scriu la aceasta oră pentru că n-am mai suportat nesimțirea și nepăsarea din Spitalul Județean de Urgență Alexandria! În timp ce pacienții erau pe paturile de urgentă, de la camera de gardă, așteptând de minute bune (45 de minute) ca cineva să vină să le oprească perfuziile ce erau terminate, ce făceau asistentele noastre? Vă spun eu: erau împărțite în două grupuri, unele stăteau la povești și râdeau de mama focului, iar altele mâncau semințe!”, a fost mesajul tinerei. În urma reproșurilor aduse în mediul online, directorul spitalului a declarat că era defapt vorba despre un personal auxiliar, nu de asistentele instituției, și că femeile nu mâncau semințe, ci covrigi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×