Specialiștii, alarmați de un val de 7 cutremure în Marea Neagră. Ce magnitudine au avut

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
06/02/2019, 10:49
Specialiștii, alarmați de un val de 7 cutremure în Marea Neagră. Ce magnitudine au avut
Specialiștii, alarmați de un val de 7 cutremure în Marea Neagră. Ce magnitudine au avut

Val de cutremure în Marea Neagră! Șapte seisme au avut loc în această dimineață, conform Institutului de Naţional de Cecetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). În două ore și 4 minute un val de 7 cutremure a lovit litoralul Mării Negre. O activitate destul de suspectă, cred specialiștii.

Patru dintre cutremure s-au petrecut într-un interval de doar 17 minute, între ora 5:42 și 5:59. Primul din seria de cutremure s-a întregistrat miercuri dimineaţă, la ora 5.42. Conform INFP, toate cutremurele s-au petrecut în apropiere de litoralul Bulgariei, mai precis în apropierea stațiunii unde mulți români aleg să-și petreacă vacanța, Sunny Beach.

7 cutremure în Marea Neagră, în doar două ore. Cel mai mare a avut magnitudinea de 3,7 pe scara Richter

În dimineața zilei de miercuri, 6 februarie, în Marea Neagră s-au produs nu mai puțin de 7 cutremure. Unul dintre acestea, mai precis al doilea, a avut și cea mai mare intensitate, de 3,7 grade pe scara Richter. Primul cutremur a avut loc la ora 5:42, ora României și a avut o magnitudine de 3,1 grade pe scara Richter. Toate seismele s-au produs la o adâncime de 5 km. Al doilea cutremur s-a produs la ora 05:51:02, iar într-un interval de 8 minute s-au mai produs alte două. La ora 05:57:25 a avut loc al treilea cutremur cu magnitudinea de 3,2 , iar la 05:59:03 al patrulea cu intesitatea de 2,9.

Val de 7 cutremure în Marea Neagră, în doar două ore

Alte 3 cutremure s-au produs în următoarele două ore. La ora 06:17:46, un seims de 3,2, la 06:41:43 altul cu magnitudine de 3,1, iar ultimul la ora 07:46:03 (ora României) cu o magnitudine de 3,3 pe scara Richter, conform Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului. Activitatea seismică în zonă este de obicei una destul de intensă, dar de această dată numărul mare de cutremure într-un interval atât de scurt a atras atenția specialiștilor. Cel mai mare cutremur din Marea Neagră a avut loc în 1901, având o magnitudine de 7,2 grade pe scara Richter. Atunci, seismul a generat un tsunami cu valuri de  4 – 5 metri înălțime, conform relatărilor istoricilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×