Sorina Pintea, reacție în scandalul șoferilor de ambulanță care furau motorină și întârziau dinadins la intervenții

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
05/12/2018, 15:11
Sorina Pintea, reacție în scandalul șoferilor de ambulanță care furau motorină și întârziau dinadins la intervenții
Sorina Pintea: ” E imatur să spunem că au fost decese din cauza întârzierilor voite”

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a reacționat în scandalul șoferilor de ambulanță care furau motorină și întârziau dinadins la intervenții din cauza lipsei de combustibil. În acest moment, din 18 șoferi, atât câți angajați are ambulanța, 16 sunt suspendați și plasați sub control judiciar. Oamenii legii au luat atitudine atunci când i-au surprins pe aceștia furând combustibil din autospeciale, asta după ce numărul cazurilor în care s-a reclamat că ambulanțele nu mai ajung la oamenii în nevoie din cauza lipsei de comustibil.

În această dimineață, procurorul Marin Sorin Lia Parchetul Corabia a vorbit la Digi 24 despre situația angajaților care nu mai au voie să mearcă la serviciu și sunt acuzați de furt. ”Serviciul de ambulanță are anumite normative, adică deplasarea trebuie făcută într-un anumit regim de viteză, pentru acea viteză consumul este normat la o anumită cantitate, iar pentru că ei se deplasau cu o anumită vitezză, diferența și-o însușiau”, a spus procurorul.

Reacția Sorinei Pindea în scandalul șoferilor de ambulanță care furau motorină și întârziau dinadins la intervenții

sorina pintea reactie scandal angajati ambulanta furau motorina si intarziau dinadins la interventii
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a reacționat în scandalul șoferilor de ambulanță care furau motorină și întârziau dinadins la intervenții din cauza lipsei de combustibil

De asemenea, procurorii au bănuiala că ar fi murit opt oameni din această cauză. Astfel, Marin Sorin a subliniat că în acest moment se efectuează cercetări privind perioada 2013-2018. ”Noi efectuăm cercetări privind 2013-2018(…)Nu am stabilit o legătură de cauzalitate”, a adăugat procurorul. Ulterior, Sorina Pintea a vorbit despre posibilitatea ca din cauza acestor angajați să fi murit oameni. ” E o anchetă începută în 2015 care s-a soldat cu punerea sub control judiciar mai multor conducatori auto din cadrul ambulanței Corabia, situație care ne pune într-o postură dificilă în sensul în care cei de la ambulanța Corabia au trebuit să își ia toate măsurile astfel încât să își asigure turele.

sorina pintea reactie scandal angajati ambulanta furau motorina si intarziau dinadins la interventii
Ministrul Sănătății a precizat că va sesiza Colegiul Medicilor vizavi de afirmațiile procurorilor

Serviciul de Ambulanță trebuie să funcționeze. Aștept finalizarea anchetei. Cred că e imatur să spunem că au fost decese din cauza întârzierilor voite”, a declarat ministrul Sănătății pentru sursa menționată mai sus. În completare, aceasta a mărturisit și următorul pas: ”vom sesiza Colegiul Medicilor vizavi de afirmațiile procurorilor”, subliniind faptul că ”e puțin hazardat în acest moment să spunem că au fost decesee din aceste motive”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×