Doctorii au intervenit în mai multe situaţii la Iaşi, printre pelerinii de la Sfânta Parascheva

Sorin Dumitrescu   
în Hotnews
16/10/2017, 00:01
Doctorii au intervenit în mai multe situaţii la Iaşi, printre pelerinii de la Sfânta Parascheva

Ca de obicei, sărbătoarea Sfintei Parascheva a transformat dulcele târg al Ieşilor într-un loc superpopulat. Ca în fiecare an, zeci de mii de credincioşi din toată ţara şi nu numai s-au înghesuit pentru a ajunge la moaştele Sfintei, sperând ca aceasta să se îndure de problemele lor, de orice natură ar fi acestea şi să le rezolve. Dar, cum s-a întâmplat mai mereu, la astfel de evenimente cu mulţime numeroasă au apărut şi momentele mai dificile, în care unii dintre pelerini au avut nevoie de ajutor medical.

Peste 220 de persoane care au venit la Iaşi zilele acestea, în pelerinaj la Sfânta Parascheva, au avut nevoie de îngrijiri medicale, din cauza frigului, nealimentaţiei şi a oboselii, potrivit purtătorului de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, Ionuţ Catană. Într-adevăr, condiţiile pentru o bună parte dintre aceşti credincioşi nu au fost tocmai propice, mai ales pentru cei veniţi din colţurile îndepărtate ale ţării.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

28 de persoane au fost internate în spital la Sfânta Parascheva

Catană a declarat că, de marţi dimineaţa, de la începutul pelerinajului la moaştele Cuvioasei Parascheva şi Sfintei Tecla, şi până în cursul dimineţii de duminică, s-a intervenit în peste 220 de situaţii pentru acordarea primului ajutor unor persoane cu probleme medicale. Jumătate dintre bolnavi au avut nevoie de îngrijiri medicale în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, conform Agerpres.

Conform acestuia, tot în această perioadă, 28 de pelerini au fost transportaţi la spital. Acestea au fost cazurile socotite serioase, care nu se puteau rezolva la faţa locului, în majoritatea cazurilor fiind vorba de persoane cu afecţiuni cronice, cărora li s-a făcut rău şi având probleme importante doctorii au considerat că este mult mai sigur ca pacienţii să fie transportaţi la spital, pentru a se afla sub observaţie şi a se evita complicarea situaţiei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×