Pui emoticoane în emailul trimis colegilor? Nimic mai grav! Ce spun cercetătorii despre tine!

Filon Stan   
în Hotnews
21/09/2017, 13:35
Pui emoticoane în emailul trimis colegilor? Nimic mai grav! Ce spun cercetătorii despre tine!

Ataşezi şi câteva emoticoane atunci când trimiţi un e-mail unuia dintre colegii de serviciu? Mai scapi cate un smiley face pe grupul unde se discută chestiuni de serviciu? Nimic mai grav! Cercetătorii ţi-o spun verde-n faţă! Eşti incompetent! Este concluzia la care au ajuns nişte cercetători de la mai multe universităţi. Studiul a arătat că înlocuirea cuvintelor cu aceste semne, în comunicarea din mediul online, poate denota lipsă de profesionalism la locul de muncă, potrivit The Independent.

„Rezultatele noastre au arătat, pentru prima dată, că zâmbetele, contrar percepţiei potrivit căreia acestea ar transmite căldură, afectează, de fapt, imaginea despre competenţă. În limbajul formal, la locul de muncă, un „smiley” nu este un zâmbet”, susţine cercetătoarea Ella Gilkson, citată de Gândul. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Semne de incompetenţă, studiate în 29 de ţări

Cercetarea a fost condusă de specialişti de la Ben-Gurion, Universitatea din Haifa şi Universitatea din Amsterdam, iar la studiu au luat parte 549 de participanţi, din 29 de ţări diferite, potrivit unui material publicat în ziarul „Social Psychological and Personality Science”.

Participanţii au fost puşi că citească e-mailuri asemănătoare, primite de la persoane pe care nu le cunoşteau, şi să le evalueze, pe baza conţinutului, gradul de amabilitate şi competenţă. Printre acestea s-au strecurat şi câteva „smileyuri”. În mod surprinzător, aceştia au ajuns la concluzia că emoticoanele nu stârniseră efectul scontat, ci dimpotrivă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×