Galerie foto. Un selfie nevinovat, motiv de discordie în lumea politicii. Ce reacţii a stârnit poza cu Miss Irak şi Miss Israel împreună

George Heisu   
în Stiri de ultima ora
18/11/2017, 13:07
Galerie foto. Un selfie nevinovat, motiv de discordie în lumea politicii. Ce reacţii a stârnit poza cu Miss Irak şi Miss Israel împreună GALERIE FOTO
Fără să-şi dea seama, două concurente la Miss Univers 2017, care are loc la Las Vegas, au aprins atât internetul, cât şi diplomaţia mondială. Miss Irak, Sarah Idan şi-a făcut un selfie nevinovat cu Miss Israel, Adar Gandelsman, iar reacţiile au împărţit lumea.
 
Adar Gandelsman a postat şi ea fotografia pe Instagram, calificând-o pe Miss Irak drept „uimitoare”, postarea ei primind peste 3.000 de like-uri. Miss Israel a postat fotografii şi cu alte concurente, dar doar cea în care apare alături de Miss Irak a aprins spiritele.
 
Dorit ca mesaj de pace, selfie-ul a învrăjbit lumea
 
Având în vedere faptul că nu există relaţii diplomatice între Israel şi Irak, unii „analişti”, între care şi Sabrina Bennoui afirmă că postarea unei fotografii cu cele două „nu este pe gustul tuturor”. Mai mult, unele voci din lumea arabă, care acuză Israelul de abuzuri, au reacţionat cu furie. Asaad Abukhalil, un profesor care lucrează în SUA, a postat pe Twitter: „Regina frumuseţii din Irak pozează fericită cu regina frumuseţii a ocupaţiei şi brutalităţii”.
 
Activista irakiană @Alaa a postat, pe de altă parte, că „o fotografie a unei arabe sau a unei musulmance cu o israeliancă nu reflectă un acord cu politica Ministerului de Externe israelian de ostilitate faţă de chestiuni umanitare şi de pace”.
 
Drept răspuns la aceste critici, Sarah Idan a dat un comunicat pe Instagram în care afirmă că Miss Israel a abordat-o la o şedinţă foto şi şi-a exprimat speranţa că va fi pace între cele două popoare. „M-a întrebat dacă vreau să facem o poză împreună. I-am spus că aş fi bucuroasă să ajut la răspândirea acestui mesaj. Scopul fotografiei a fost exprimarea speranţei pentru pace în lume”, a precizat ea.
 
Sarah a adăugat că fotografia nu înseamnă că sprijină statul Israel. „Aş vrea să-mi cer scuze oricui a considerat că fotografia este jignitoare pentru cauza palestiniană şi precizez că nu acesta a fost obiectivul postării, ci un apel la pace şi speranţă pentru o soluţionare a crizei”, a adăugat ea.
 
Pe de altă parte, în Israel, purtătorul de cuvânt al prim-ministrului, Ofir Gendelman, a elogiat fotografia, numind-o „un mare mesaj de speranţă pentru regiune”, iar site-ul israeliean Ynet şi-a exprimat aprecierea pentru faptul că Adar Gandelsman încearcă „să aducă inimile mai aproape”.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×