Şeful poliţiei catalane, dat afară de Guvernul spaniol după declararea independenţei Cataloniei

Marian Popovici   
în Hotnews
29/10/2017, 00:00
Şeful poliţiei catalane, dat afară de Guvernul spaniol după declararea independenţei Cataloniei

A început nebunia în Spania, după ce Parlamentul de la Barcelona a votat, vineri, 27 octombrie, o declaraţie prin care declară independeţa regiunii Catalonia faţă de Spania. Această decizie a fost luată cu 70 de voturi pentru, 10 împotrivă şi două abţineri. Deputaţii catalani care s-au împotrivit independenţei au ieşit din sală şi nu au participat la vot.

Directorul general al poliţiei catalane, Pere Soler i Campins, a fost dat afară de Guvernul spaniol, iar decizia a făcut parte din măsurile venite după hotărârea de punere în aplicare a articolului 155 al Constituţiei Spaniei. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Preşedintele Guvernului Catalan, demis 

Pere Soler i Campins le-a adresat o scrisoare de despărţire celor din poliţia catalană: „Vreau ca la despărţire să vă spun ce v-am spus şi când am venit, că voi fi mereu un apărător al vostru şi la ordinele voastre”

Premierul spaniol Mariano Rajoy a dizolvat parlamentul catalan şi a convocat alegeri anticipate: „Primele măsuri sunt următoarele: demiterea preşedintelui guvernului catalan, demiterea vice-preşedintelui şi a restului miniştrilor regionali din guvernul autonom. Aici nu se pune problema suspendării auto-guvernării. E pur şi simplu o chestiune de revenire la normalitate, cât mai curând posibil”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×