Șeful Institutului de Silvicultură este OUT din funcție! Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Monica Anisie. Aceasta a precizat într-o conferință de presă că l-a demis pe Ovidiu Badea, cel care conducea Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”- ICAS.
Anisie i-a reproșat lui Badea că nu a putut justifica o pierdere de 5,9 milioane de lei constatată de Corpul de control al ministrului Educatiei în contabilitatea institutului. Nu s-au oprit aici nemulțumirile ministrului.
De asemenea, ministrul Educației a mai declarat că îi reproșează directorului demis că nu a raportat corect atât volumul tăierilor legale de lemn, cât și al tăierilor ilegale. Conform celor de la g4media.ro, noul director numit de Anisie este Ștefan Neagu.
Despre Ovidiu Badea se știe că era cel mai bine plătit bugetar din România. Acesta era angajatul la stat cu cel mai mare salariu din România. Liberalii îl consideră vinovat pentru că a ascuns cifrele unui adevărat dezastru: 38,6 milioane de metri cubi de lemn se taie anual din România.
Ovidiu Badea avea un salariu de 35.000 de euro pe lună. „Motivul acestei întâlniri îl reprezintă decizia pe care am luat-o referitoare la încetarea delegării atribuțiilor de director general la Insititutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Silvicultură, este vorba despre domnul Ovidiu Badea.
Am luat această decizie în urma numeroaselor petiții pe care le-am primit la Ministerul Educației și Cercetării, dar și din cauza unor semnale pe care le-am primit din partea presei.
Totodată, această decizie s-a concretizat în urma controlului pe care l-am dispus, la Institut, și în urma constatărilor Corpului de Control”, a anunțat Monica Anisie în cadrul conferinței de presă.
Anisie a transmis că s-a constatat cum Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Silvicultură a înregistrat o pierdere de 5,9 milioane lei. „Totodată, cu toții am aflat de celebra cifră de 38, 6 milioane de metri cubi de lemn recoltat anual din pădurile României, cu 20 de milioane de metri mai mult decât datele pe care le avem de la INS.
Consider că este inadmisibil că la mai bine de un an de la terminarea inventarului forestier național ciclul 2, Institutul de Cercetare și Dezvoltare în Silvicultură să nu poată să avizeze o valoare finală a volumului de lemn recoltat din pădurile României” a mai spus Anisie.