Drobul de miel este un preparat tradițional pentru masa de Paște. Fanatik vă dezvăluie secretele celui mai gustos drob, pregătit după o rețetă veche. Există câțiva pași de care trebuie să țineți cont.
Pe lângă friptura de miel, ouăle roșii și alte bunătăți tradiționale, de pe masa de Paște nu poate lipsi drobul de miel, care poate fi pregătit după mai multe rețete. Noi vă recomandăm varianta clasică, o rețetă veche, dar extrem de gustoasă, cu ajutorul căreia veți obține un drob cremos, aromat, suculent, numai bun de servit la masa de Paște.
Mai întâi, se pun organele de miel la prăjit, cu o lingură de ulei și amestecăm până se rumenesc puțin. Se adaugă ceapa verde, un cățel de usturoi sau usturoi verde și o frunză de dafin. După ce s-au mai gătit puțin, se adaugă un praf de sare, piper și puțin cimbru. Se lasă pe foc până scade sosul.
După ce s-au răcit organele, se toacă mărunt, se adaugă smântâna și verdeața. Se amestecă totul până se obține o compoziție omogenă. Jumătate din compoziție se așează într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt și deasupra se pun ouăle fierte.
Peste, se pune restul compoziției și se bagă tava la cuptor, la o temperatură de 200 de grade Celsius, pentru 30-40 de minute. Primele 10 minute, se lasă deasupra o folie de aluminiu, ca să nu se ardă. După, se scoate și se lasă la rumenit încă 30 de minute.