Sebastian Ghiță a primit azil politic în Serbia, dar s-ar întoarce în România

Deși a primit azil politic în Serbia, Sebastian Ghiță s-ar întoarce în România. Fostul parlamentar știe că la un momendat dat repatrierea sa va avea loc. „Sunt convins că voi ajunge să-mi văd ţara, familia, prietenii.”, a spus Sebastian Ghiță, care a declarat și că va face o plângere la Secţia de investigare a magistraţilor şi că se gândeşte să se reîntoarcă în ţară.

Fostul parlamentar, se află în Serbia din decembrie 2016. Sebastian Ghiță a și fost reținut acolo de poliție, pe 13 aprilie 2017, dar la sfârșitul lunii mai în același an el a fost eliberat după ce a plătit o cauțiune de 200. 000 de euro. Acum Sebastian Ghiță a primit azil politic în Serbia, dar fostul parlamentar  ar vrea să se întoarcă în țară.

Sebastian Ghiță vrea să se întorcă în România: Nu cred că vreodată am greşit cu ceva faţă de ţara mea

Chiar dacă a primit azil politic în Serbia, Sebastian Ghiță vrea să se întoarcă în România. A spus-o chiar fostul parlamentar într-o intervenție la un post de televiziune. „Judecătorii din Serbia au descoperit aceste nefărădelegi întâmplate la emiterea mandatului meu. Vreau să-mi rezolv această chestiune cu mandatul. Sigur că odată şi-odată vreau să-mi văd ţara, prietenii. Nu cred că vreodată am greşit cu ceva faţă de ţara mea şi sunt convins că voi ajunge să-mi văd ţara, familia, prietenii”, a spus Sebastian Ghiță.

Sebastian Ghiță se află în Serbia din decembrie 2016. El a fost reținut și eliberat ulterior de autoritățile din această țară în 2017

„Există nişte reguli şi legi şi la nivel internaţional şi în România. Să ai un avocat care te reprezintă şi scrie în acele documente că avocatul din oficiu să mă apere pe mine l-a cererea procurorului de arestare a mea a făcut ca pe vremea sovieticilor, ca pe vremea comuniştilor: ‘Da, şi eu avocatul sunt de acord’. Eu când am citit şapte cruci mi-am făcut. Înţeleg că e un avocat tânăr. El a primit bani pentru aşa ceva. Statul român l-a plătit să mă apere. Înţeleg că a fost un proces aranjat şi că e un mandat emis fără respectarea legilor”, s-a plâns Sebastian Ghiță într-o intervenție la Antena 3.