Se vinde Casa Nottara! Cât cer proprietarii pe bijuteria arhitectonică!

Claudiu Ilie   
în Poze haioase
17/05/2018, 17:31
Se vinde Casa Nottara! Cât cer proprietarii pe bijuteria arhitectonică! GALERIE FOTO
Se vinde Casa Nottara

Casa marelui actor Constantin I. Nottara este scoasă la vânzare! Ridicată în 1931 pe Bulevardul Dacia din Bucureşti, în plină perioadă modernistă în arhitectura bucureșteană, a fost construită într-un stil funcțional, de sorginte Art Deco, integrându-se perfect în arhitectura eclectică a întregului bulevard. VEZI MAI MULTE IMAGINI ÎN GALERIA FOTO!

Preţul de plecare pentru casă, cunoscută sub numele de Căminul Nottara, este de 750.000 de euro, dar vânzătorii speră să obţină între 900.000 şi 1,2 milioane de euro. Spre sfârșitul carierei, după o viață dedicată teatrului românesc, colegii din Sindicatul Artiştilor Dramatici şi Lirici donau o sumă importantă în fondul ridicării unei case maestrului Nottara. Aceasta avea să devină ultima reședință a lui Constantin I. Nottara, dar și locuință a fiului acestuia, marele compozitor Constantin C. Nottara (1890 – 1951).

Se vinde locuința marelui actor Nottara

În anul 1956, în memoria celor doi mari artiști, la initițiativa doamnei Anna Nottara soția lui C.C. Nottara, a fost deschis pentru public Muzeul Memorial C.I și C.C. Nottara, care avea să funcționeze în imobil până în anul 2016. Descendent al unei vechi familii bizantine de origine greacă, Constantin I. Nottara (1859-1935) a fost una dintre marile personalități ale teatrului românesc, fiind un actor desăvârșit și un pedagog excelent. A studiat la Conservatorul de Artă Dramatică și Lirică din București și la Teatrul Odeon din Paris. S-a remarcat în roluri importante din teatrul Shakespearean precum Lear și Hamlet sau Shylock, în bătrânul medic din „Medicul în dilemă” de Shaw, în Vlaicu din „Vlaicu Vodă” de Alexandru Davila, Ion din „Năpasta” de Ion L. Caragiale și în alte roluri importante din acele vremuri.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×