Se întâmplă în România! Un procuror a amendat cu 5.000 lei doi poliţişti care i-au dat amendă în trafic! „Am întârziat la muncă din cauza lor”

Ionuţ Cataramă   
în Instant Articles
17/11/2018, 19:48
Se întâmplă în România! Un procuror a amendat cu 5.000 lei doi poliţişti care i-au dat amendă în trafic! „Am întârziat la muncă din cauza lor”

Caz incredibil petrecut în România! Procurorul Mihai Laurențiu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia a amendat pe doi polițiști deoarece aceștia l-au oprit în trafic! Motivul? Procurorul circula cu viteză și avea ITP-ul expirat, anunță Mediafax! Cei doi agenți de la Poliția Rutieră au fost amendați cu câte 5.000 de lei fiecare pentru că… procurorul a întârziat la muncă!

Procurorul a motivat decizia prin faptul că amenda este o măsură ca poliţiştii să înţeleagă gravitatea opririi în trafic a unui magistrat, așa cum este el. Conform ordonanţei semnată de acesta, amendarea sa şi timpul în care polițiltii au îndepărtat plăcuţele de înmatriculare ale autoturismului său au dus la o întârziere la locul său de muncă!!!

Cum justifică procurorul amendarea cu 5.000 lei a fiecăruia dintre cei doi poliţişti!

„Neaplicarea unei amenzi aspre ar crea un precedent periculos, facilitând nu doar autorilor, dar şi altor poliţişti de rea credinţă, prin puterea exemplului cu pretextul sancţionării unor contravenţii, comiterea unor abuzuri similare împotriva altor magistraţi, intimidarea magistraţilor sau, de ce nu, comiterea unor fapte similare împotriva oricăror cetățeni, iar acest risc trebuie preîntâmpinat printr-o reacţie promptă. Dacă am admite concluzia contrară ar însemna să acceptăm, pe cale de consecinţă, ca orice poliţist rutier, cu pretextul sancţionării contravenţionale a unui magistrat, are posibilitatea nu doar să amendeze magistratul în cauză, dar şi să-l reţină pe acesta mai mult decât impun procedurile, în scop şicanatoriu, vindicativ, de batjocorire sau chiar în absenţa acestor scopuri, pe baza manifestării unilaterale de voinţa şi unor justificări ulterioare subiective, oprind, chiar temporar, magistratul de la exercitarea atribuţiilor judiciare, fără ca acesta din urmă să aibă vreo pârghie de sancţionare a poliţistului în cauză, ceea ce contravine flagrant rolului preeminent pe care legiuitorul l-a conferit magistraţilor, în salvgardarea ordinii publice şi apărării normelor sociale”, a notat procurorul în ordonanța de amendare a celor 2 poliţişti.

Procurorul Mihai a fost amendat atunci cu 2.175 de lei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×