Se fac înscrieri în învăţământul primar! Prima etapă are loc în perioada 4-22 martie

Se dă startul înscrierilor pentru elevii din învățământul primar. Începând de luni și până pe 22 martie se desfășoară prima etapă din procesul de completare și depunere a cererilor de înscriere. Ministerul Educației a transmis toate detaliile în legătură cu acest proces de înscriere.

Află cum îți poți înscrie copilul în învățământul primar

Părinţii/tutorii legal instituiţi/reprezentanţii legali pot completa cererea-tip de înscriere online sau la secretariatul unităţii de învăţământ în care se doreşte înscrierea copilului, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Validarea cererii-tip este obligatorie şi se realizează în unitatea de învăţământ în care se doreşte înscrierea, în prezenţa părintelui şi a unui membru al comisiei (cel puţin), zilnic, între orele 8 – 18:00 (luni-vineri)” , se arată în comunicatul de presă remis de Ministerul Educației.

Se dă startul înscrierilor pentru școala primară

În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2019, inclusiv. Cei care împlinesc această vârstă în intervalul 1 septembrie-31 decembrie 2019, vor putea înscriși la solicitarea părinților, dacă evaluarea psihosomatică atestă pregătirea pentru a parcurge cu succes clasa pregătitoare. Respectiva evaluare se va petrece sub coordonarea Centrului Județean al  Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională,  în perioada 26 februarie – 20 martie.

Ce se întâmplă dacă ratezi prima etapă a înscrierilor

A doua etapă de înscriere pentru învățământul primar va avea loc în perioada 2-8 aprilie 2019 și se adresează exclusiv copiilor care nu au fost înscriși sau nu au participat la prima etapă, urmând ca cererile să fie completate în limita locurilor disponibile.

Încep înscrierile pentru învățământul primar

Reamintim faptul că învăţământul primar este primul ciclu din învăţământul obligatoriu şi cuprinde clasa pregătitoare şi clasele I – IV. Numărul de locuri alocate, prin cifra de şcolarizare, pentru clasa pregătitoare în învăţământul de stat, este cel puţin egal cu numărul copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învăţământul primar, asigurându-se, astfel, şcolarizarea tuturor copiilor” , anunță Ministerul Educației prin intermediula aceluiași comunicat.