Scutul de la Deveselu ar putea să fie modificat de NATO. Care este motivul deciziei

Razvan Nicolae   
în Hotnews
16/10/2017, 00:10
Scutul de la Deveselu ar putea să fie modificat de NATO. Care este motivul deciziei

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a anunţat vineri că sistemul antirachetă de la Deveselu va fi modificat în aşa fel încât să răspundă şi pericolului reprezentat de Coreea de Nord. Anunţul a fost făcut în cadrul unui interviu pentru AFP la sediul Alianţei Nord-Atlantice la Bruxelles.

Secretarul general al NATO a declarat, vineri, că se opune unei intervenţii militare în Coreea de Nord, care ar putea avea consecinţe devastatoare. Jens Stoltenberg a anunţat că Organizaţia are în vedere modificări ale sistemului antirachetă, operaţional în parte de la baza de la Deveslu, în România. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Scutul de la Deveselu, motiv de dezbatere în SUA

”Experţii noştri lucrează la tehnologie, la modul cum să îmbunătăţească sistemele noastre. Statele Unite au dreptul să se apere şi să-şi apere aliaţii, însă, în acelaşi timp, sunt întru totul convins să nimeni nu vrea o soluţie militară”, a declarat secretarul general al NATO, fără să ofere detalii în acest sens.

Şeful NATO este aşteptat la sfârşitul lui octombrie în Japonia şi Coreea de Sud, unde se va duce să le dea asigurări cu privire la susţinerea occidentalilor în criza provocată de Coreea de Nord. „Am participat anul trecut la inaugurarea facilităţii de la Deveselu. În SUA se discută despre capacităţi adiţionale pe lângă cele decise sau cele care se implementează în prezent. România este un partener important pentru apărarea balistică şi în misiunile din Kososvo şi Afganistan”, a mai declarat Jens Stoltenberg.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×