Școală mistuită de flăcări în București

în Stiri de ultima ora
28/05/2018, 09:05
Școală mistuită de flăcări în București
Scoala nr. 124 din Capitală a ars în această noapte.

Școală mistuită de flăcări în București! O școală a ars din temelii în cartierul Rahova. Focul a aprins mai întâi acoperișul Școlii nr. 124 din Capitală, iar apoi flăcările au cuprins întreaga clădire.

Școala nu avea autorizație ISU

Școala nr. 124, care a ars în această noapte, nu avea autorizație de incediu, potrivit Ispectoratului pentru Situații de Urgență (ISU). ”În anul 2001, pentru instutia de invatamant a fost emis aviz de securitate la incendiu, pentru lucrări de consolidare și refunctionalizare școală generala. Pana la momentul actual, școala nu a obținut autorizația de securitate la incendiu.”, au anunțat cei de la ISU.

La intervenţie au participat 20 de autospeciale, fiind folosite şi 4 autoscări. Conform pompierilor, primul apel la 112 a fost primit la puţin timp după ora 3:00, fiind urmat şi de alte apeluri ale celor care locuiesc în zonă.

La începutul anului şcolar, în septembrie 2017, ISU anunţa că doar 44 din cele 642 de unităţi şcolare din Bucureşti au autorizaţie de securitate la incendiu, iar în Sectorul 5, nici una dintre cele 67 de unităţi de învăţământ nu avea autorizaţie ISU.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×