Schimbare importantă făcută de WhatsApp! Milioane de utilizatori, afectați

Raluca Ogaru    Sandra Popescu   
în Stiri de ultima ora
21/07/2018, 17:02
Schimbare importantă făcută de WhatsApp! Milioane de utilizatori, afectați GALERIE FOTO

WhatsApp a decis să recurgă la o schimbare importantă, care va afecta milioane de utilizatori. Anumite opțiuni vor fi limtate sau scoase de tot din aplicație. Măsura a fost deja pusă în aplicare, în anumite zone ale lumii.

Prin această schimbare, WhatsApp, care este deținută în prezent de Facebook, urmărește să limiteze răspândirea știrilor false. În prezent, aplicația are 1,5 miliarde de utilizatori pe Glob. WhatsApp a început deja, în unele zone, să limiteze posibilitatea utilizatorilor de a redistribui mesaje grupurilor mari de persoane. Astfel, mesajele false pe care le poți retrimite vor fi mai greu de răspândit, ceea ce va duce la o diminuare a acestei strategii.

Schimbare importantă făcută de WhatsApp

Totul a pornit din India, acolo unde un val de linşări generate de ”fake news”, care au devenit virale au fost distribuite pe platformă. Acestea vizau presupuşi răpitori de copii din țară. India este cea mai mare piaţă a WhatsApp, cu peste 200 milioane de utilizatori.  „În India, acolo unde oamenii distribuie mesaje, fotografii și filmulețe mai mult decât în orice altă țară din lume, vom testa o limită de doar 5 chat-uri în același timp și vom scoate butonul pentru redistribuire din dreptul mesajelor multimedia”, se anunță în poziția oficială a companiei.

În restul lumii, utilizatorii vor putea să redistribuie mesajele către maximum 20 de persoane. Limita anterioara era de 250.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×