Scandal în Biserica Ortodoxa. Toți preoții din Grecia au fost taxați serios de guvernul elen. 10.000 de posturi desfințate

în Instant Articles
08/11/2018, 17:22
Scandal în Biserica Ortodoxa. Toți preoții din Grecia au fost taxați serios de guvernul elen. 10.000 de posturi desfințate
Un preot grec, care-și ținea steagul țării pe umăr

Mare scandal în Biserica Ortodoxă! Toți preoții din Grecia au fost taxați serios de guvernul elen. De acum, 10.000 de posturi sunt desființate. Potrivit informațiilor din presă, guvernul de stânga de la Atena a luat o măsură categorică prin care sunt modificate relațiile statului elen cu Biserica Ortodoxă. Acesta a anunțat că preoții nu vor mai fi funționari publici. De asemenea, mai este precizat și că sectorul public nu va mai avea absolut niciun rol religios. ”Prin acest acord, 10.000 de posturi de funcționari publici vor fi desființate. Deși clericii nu sunt tocmai funcționari publici, ei sunt numărați ca fiind funcționari publici”, a mărturisit Dimitris Tzannakopoulos. De altfel, și premierul Alexis Tsipras, care este un ateu declarat, a admis că alegerea sa ca legătura dintre statul grec și Biserică să se încheie este fermă.

Conform înțelegerii dintre Guvern și Biserică lucrurile stau așa: preoții vor fi plătiți dintr-un fond comun. Acest fond comun va administra și câștigurile materiale generate de proprietățile pe care cele două, Guvernul și Biserică, le dispută, iar asta încă de la jumătatea secolului trecut.

Scandal în Biserica Ortodoxă! Preoții din Grecia au fost taxați, iar acum au fost desființate 10.000 de posturi

În fotografie se afl preoti greci
Statul grec lasă bisericile fără preoți

De știut este că, în acest cumul de cheltuieli din care ei vor fi remunerați intră și o subvenție de la stat pentru preoți; o subvenție care este fixă și nu depinde de numărul clericilor.

De altfel, biserica greacă este cea mai bogată din țară. Lăcașul are hoteluri, afaceri și multe alte active pe segmentul de investiții. De asemenea, din cauza acestei averi, instituția a creat tensiuni în momentul crizei financiare elene.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×