Rusia a intervenit prin atacuri cibernetice coordonate pentru ca Donald Trump să câştige alegerile din SUA. Ce a făcut Obama!

Daniel Vlad   
în Hotnews
17/12/2016, 00:01
Rusia a intervenit prin atacuri cibernetice coordonate pentru ca Donald Trump să câştige alegerile din SUA. Ce a făcut Obama!

Rusia a intervenit prin atacuri cibernetice coordonate pentru a manipula votul americanilor pentru cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump, care a avut-o ca adversar pe fosta Primă Doamnă a Americii, Hillary Clinton, au dezvăluit mai multe oficialităţi americane. Barack Obama a declarat că ruşii au oprit atacurile cibernetice după ce l-a confruntat în septembrie pe Vladimir Putin.

Informaţii dezvăluite recent ar conţine dovezi despre implicarea directă a liderului de la Kremlin în atacurile informatice care au vizat serverele Comitetului Naţional al Partidului Democrat din SUA.
Rusia a catalogat ca fiind „absurde” acuzaţiile privind implicarea lui Vladimir Putin în scrutinul din SUA. Şeful diplomaţiei Rusiei, Serghei Lavrov, a reacţionat afirmând că „am fost uimit când am aflat acest lucru. Este absurd, nu există nicio şansă ca cineva să creadă acest lucru”.

La rândul său, Donald Trump, preşedintele-ales al SUA, consideră „ridicole” suspiciunile privind implicarea Rusiei în campania electorală americană, notând că, dacă el ar fi denunţat ingerinţe străine, ideea ar fi fost numită „teorie a conspiraţiei”. „Vă puteţi imagina că, în cazul în care am fi avut alt rezultat al alegerilor şi am fi încercat noi să jucăm cartea Rusia-CIA, ideea ar fi fost numită teorie a conspiraţiei”, a transmis Donald Trump prin Twitter. „Până nu prinzi hackerii în fapt, este greu să determini cine comite atacurile informatice. De ce nu s-a vorbit despre acest lucru înaintea alegerilor?”, a adăugat Trump, citat de site-ul Politico.com.

Citeste mai mult pe RTV.NET: https://www.romaniatv.net/rusia-a-intervenit-prin-atacuri-cibernetice-coordonate-pentru-ca-donald-trump-sa-castige-alegerile_331292.html

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×