Ruptură în PSD din cauza bugetului! “Nu-l votăm!” De la ce au pornit discuţiile!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
02/02/2019, 18:28
Ruptură în PSD din cauza bugetului! “Nu-l votăm!” De la ce au pornit discuţiile! GALERIE FOTO
Bugetul pe 2019 este contestat din interiorul PSD

Bugetul pe 2019 naște un scandal monstru chiar în interiorul partidului Social Democrat! Social-democrații din Iași sunt foarte supărați deoarece forma finală a bugetul pe 2019 prezentată de Ministerul Finanțelor nu conține finanțarea pentru Autostrada Unirii! Aceștia amenință că nu vor vota bugetul în forma actuală!

Trei asociații din zona Moldovei: „Moldova vrea autostradă”, „Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei” și „Împreună pentru A8” au protestat, vineri, împotriva bugetului pe 2019 care nu include bani pentru realizarea autostrăzii A8, Iași – Tg.Neamț – Ditrău – Tg.Mureș. Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, a declarat, pentru G4Media, că ar exista bani alocați anul acesta pentru A8 și că a fost vorba inițial de o eroare în document, care a fost rectificată. Șerbănescu spune că sunt alocați 9 milioane de lei pentru Autostrada Unirii. Fondurile însă sunt suficiente pentru cel mult un singur kilometru de autostradă! Așadar, parlamentarii ieșeni au ieșit la atac!

Bugetul pe 2019 ar prevede cel mult un km din Autostrada Unirii

Deputatul PSD Silviu Macovei susţine că nu va vota proiectul de buget pentru anul 2019 dacă nu sunt prevăzuţi bani pentru Autostrada A8, Iaşi -Târgu Mureş. ”Am văzut proiectul de buget şi reacţiile stârnite de acesta, mai ales în privinţa autostrăzii A8 cerută imperios de locuitorii regiunii nord-est. Acum sunt reacţii emoţionale, la cald. Îndemn la calm fiindcă acesta este doar proiectul de buget propus spre dezbatere publică. Pe lângă faptul că avem o lege de finanţare şi construire a autostrăzii, am asistat personal la discuţiile cu conducerea partidului când am fost asiguraţi ferm că vor fi fonduri în acest an pentru autostrada Iaşi -Târgu Mureş”, declară deputatul Silviu Macovei.

buget 2019 scandal PSD
Proiectul bugetului pe 2019 va ajunge marti in Parlament

Deputatul PSD Iaşi a spus ce are de gând să facă. ”Există, evident, posibilitatea depunerii de amendamente şi eu voi fi unul dintre aceia care va susţine şi vota alocarea de fonduri pentru A8. Cu siguranţă toţi parlamentarii din toată regiunea de Nord-Est vor vota acest amendament căci autostrada A8 este vitală pentru milioane de români. Nu vreau să mă antepronunţ cu privire la votul meu pentru întregul buget, însă îl voi vota doar cu fondurile prevăzute expres pentru A8”, conchide deputatul PSD Iaşi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×