Rugăciune către Sfânta Parascheva. O rostești și treci peste necazuri

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
12/10/2018, 15:45
Rugăciune către Sfânta Parascheva. O rostești și treci peste necazuri GALERIE FOTO
Rugaciune pentru sfânta Parascheva

Pentru că pe 14 octombrie o sărbătorim pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, trebuie să aflăm și ce rugăciune putem trimite la ea. Se spune că, dacă o rostești, treci peste orice necaz ai avea. Înainte de a vedea rugăciunea, pentru cei care vor să știe beneficiile acestei acțiuni făcute de evlavioși, să vedem ce face rostirea acestora pentru corpul și mai ales pentru mintea omului. Conform unui studiu realizat de psihologul Clay Routledge, efectele actului rugăciunii aduce multe beneficii omului. Astfel că, aceasta ajută la căpătarea autocontrolului, la a te face un om mai bun, îți aduce un nivel mai mare de iertate în corp, o doză crescută de încredere în cei din jur și contrabalansează efectele negative ale stresului, lucru pe care îl deține fiecare individ. Acestea fiind zise, iată rugăciunea către Sânta Parascheva, conform doxologia.ro:

Rugăciune către Sfânta Parascheva. Te face să treci peste necazuri

Rugaciunea pentru sfânta cuvioasa parascheva care te ajuta sa treci peste necazuri
Sfânta Cuvioasă Parascheva, alături de Sf. Trei Ierarhi

”Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis și s-a făcut toată făptura, nu întoarce fața Ta de la noi păcătoșii, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică și înfri­co­șă­toare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre, ce în toată ziua, nenumărate, cu ne­so­co­tință le săvârșim. Noi suntem păcătoși, ne­treb­nici și plini de răutate; iar Tu ești izvorul vieții și al milostivirii. Nu ne lăsa, Doamne!

Nu trece rugăciunea noastră, a păcătoșilor, nici ne răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci pentru că nu suntem vrednici a câștiga mi­los­tivirea prin sârguința cea de toate zilele, dă­ruiește-ne-o Tu ca un îndurat mult-Milostiv. Doamne, pentru rugăciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, dăruiește-ne nouă sănătate și viață ferită de toată răutatea și ne întărește cu Duhul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor, cu bucurie să slăvim prea­sfânt numele Tău în veci. Amin”

Rugaciunea pentru sfanta cuvioasa parascheva care te face sa treci peste necazuri
Icoană cu Sfânta Cuvioasa Parascheva realizată în școala grecească

Sfânta Cuvioasa Parascheva a făcut multe minuni printre care una incredibilă, care a salvat viața unei fete în floarea vârstei. Povestea spune că în duminica din data de 12 februarie, o mamă a venit pentru a-i mulțumi Sfintei Parascheva pentru ajutorul pe care i l-a dat până acum. Femeia avea o singură fiică, stundetă la medicină. Cu puțin timp în urmă mama a aflat o veste care a rărâmat-o. Doctorii au condamnat-o pe fata ei la moarte, spunându-i că are leucemie. De atunci, mama sa a trimis nenumărate rugăciuni spre Sfânta Cuvioasa Parascheva, iar fiica sa s-a însănătoșit.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×