Românii care nu vor mai avea voie să intre pe Facebook din luna mai! Cum pot primi iar acces

în Reality show
30/03/2018, 13:55
Românii care nu vor mai avea voie să intre pe Facebook din luna mai! Cum pot primi iar acces

Este vorba despre tinerii cu vârsta sub 16 ani. Începând cu data de 25 mai 2018, aceştia vor avea nevoie de acordul părinţilor pentru a-şi crea conturi pe reţelele sociale sau pentru a folosi magazine online. Aşa prevede un regulament european care urmează să se aplice în mod direct şi în România, fără să fie necesare formalităţi din partea statului nostru.

Solicitarea acordului părinţilor pentru folosirea serviciilor online, în cazul copiilor care n-au împlinit vârsta de 16 ani, este prevăzută de Regulamentul general privind protecţia datelor (GDPR). Acest act normativ european se va aplica şi în România, în mod direct şi fără necesitatea unor reglementări suplimentare ale autorităţilor noastre, de la data de 25 mai 2018.

(…) în ceea ce priveşte oferirea de servicii ale societăţii informaţionale în mod direct unui copil, prelucrarea datelor cu caracter personal ale unui copil este legală dacă copilul are cel puţin vârsta de 16 ani. Dacă copilul are sub vârsta de 16 ani, respectiva prelucrare este legală numai dacă şi în măsura în care consimţământul respectiv este acordat sau autorizat de titularul răspunderii părinteşti asupra copilului”, scrie în GDPR.
 
Cu alte cuvinte, copiii sub 16 ani vor avea nevoie de acordul părinţilor pentru a folosi orice fel de serviciu online ce presupune strângerea şi folosirea ulterioară a datelor personale. De exemplu, reglementarea acoperă folosirea reţelelor sociale sau a magazinelor online, dar există şi alte servicii online ce pot necesita acordul părintesc pentru prelucrarea datelor personale ale copiilor sub 16 ani.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×