Poziţia oficială a României în cazul bombardamentelor din Siria! Declaraţia preşedintelui Iohannis!

Filon Stan   
în Stirea zilei
16/04/2018, 10:43
Poziţia oficială a României în cazul bombardamentelor din Siria! Declaraţia preşedintelui Iohannis!

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că România este solidară cu acţiunile alianţei SUA, Marea Britanie şi Franţa, care a lansat, sâmbătă dimineaţă, un atac cu rachete de croazieră în Siria. Şeful statului reiterează condamnararea atacului cu arme chimice al ui Bashar-al-Assad asupra populaţiei

„România reiterează condamnarea folosirii armelor chimice în Siria, lucru care este dincolo de orice justificare. Suntem solidari cu acţiunile partenerilor noştri strategici”, scrie Iohannis, într-un mesaj pe Twitter.

SUA, Marea Britanie şi Franţa au lansat un atac asupra depozitelor cu arme chimice din Siria

O alianţă formată din SUA, Marea Britanie şi Franţa a lansat, sâmbătă dimineaţă (ora 4.00 în România), un atac cu rachete de croazieră în Siria, cu scopul declarat de a sancţiona regimul Bashar al-Assad pentru atacul chimic comis la periferia oraşului Damasc. Anunţul bombardamentului a venit de la Donald Trump, într-o declaraţie de la Casa Albă, în care preciza că a ordonat armatei Statelor Unite lansarea unor „bombardamente punctuale” asupra unor ţinte asociate capabilităţilor de arme chimice ale „dictatorului” Bashar al-Assad. 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×