Criză în România. Peste 9.700 de cazuri de rujeolă au fost confirmate, 24 în ultima săptămână

Iuliana Spirache   
în Hotnews
04/11/2017, 10:25
Criză în România. Peste 9.700 de cazuri de rujeolă au fost confirmate, 24 în ultima săptămână

Nu mai puţin de 9.700 de cazuri de rujeolă s-au înregistrat în toată ţara în ultimul an, de când a debutat epidemia. Dintre cele 9.700 de cazuri de rujeolă înregistrate în ultimul an, 24 au fost cofirmate în ultima săptămână. Cele mai multe cazuri de rujeolă au fost confirmate în Ialomiţa, conform unui anunţ făcut de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), numărul total de cazuri de rujeolă înregistrate în România este 9.728. Cel puţin 24 au fost confirmate în ultima săptămână, cele mai multe în Ialomiţa, respectiv 16 cazuri.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

În Timiş sunt cele mai multe cazuri de rujeolă din România

Mai mult, pe lângă cele 15 cazuri de rujeolă din Ialomiţa, au mai fost confirmate alte cinci în Braşov, doup în Iflov şi unul în Bucureşti. Peste o mie de cazuri de rujeolă sunt în Timiş, Caraş-Severin şi Arad, iar boala s-a extins în 41 de judeţe. Tulcea este singurul judeţ din România în care nu s-a înregistrat niciun caz.

În ultimul an, de când a debutat epidemia de ruejolă, s-au înregistrat nu mai puţin de 35 de decese, cele mai multe, nouă la număr, în judeţul Timiş. Rujeola este o boală infecţioasă care adesea aduce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare.

Sursă:  news.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×