România, condamnată la CEDO pentru închisorile secrete ale CIA! Cât trebuie să plătim!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
31/05/2018, 12:55
România, condamnată la CEDO pentru închisorile secrete ale CIA! Cât trebuie să plătim! GALERIE FOTO
Romania, condamnata la CEDO pentru inchisorile secrete

România a adăpostit închisori secrete ale CIA! Mai mult, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat România în cazul plângerii depuse contra României de cetăţeanul saudit Abd al Rahim al-Nashiri la 100.000 de euro despăgubiri. VEZI MAI MULTE IMAGINI ÎN GALERIA FOTO!

Abd al Rahim al-Nashiri este un cetăţean saudit de origine yemenită, născut în 1965. Autorităţile americane îl suspectează pe Al-Nashiri că a participat, în octombrie 2000, la atentatul care a vizat nava americană USS Cole în portul yemenit Aden. De asemenea, se bănuieşte că sauditul a avut un rol în atacul contra petrolierului francez MV Limburg în Golful Aden, în octombrie 2002. Procedurile judiciare împotriva sa sunt în desfăşurare în SUA pentru presupusul lui rol în atacuri.

România a fost condamnată la CEDO pentru închisorile secrete unde erau torturați oameni

Al-Nashiri susţine că România a permis CIA să îl deţină în secret pe teritoriul său şi să îl supună torturilor şi diverselor forme de abuz fizic şi mental, şi acuză lipsa posibilităţii de a lua legătura cu familia sa. Decizia CEDO nu este una definitivă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×