Rețeta zilei. Supa Tom Yum, o mâncare thailandeză plină de culoare și savoare
Rețeta zilei. Supa Tom Yum, o mâncare picantă și acrișoară. Sursa foto: Pinterest.com
Rețeta pe care o vom prepara astăzi este de origine thailandeză, este picantă, acrișoară și savuroasă. Puteți ghici despre ceva este vorba? Dacă nu, vă spun eu! Este vorba de supa Tom Yum Goong, o rețetă care se prepară cu creveți, dar și cu o varietate de legume și condimente picante.
Rețeta zilei de sâmbătă. Supa Tom Yum Goong, o mâncare picantă și acrișoară
Pentru că a venit sezonul rece a venit timpul supelor. Suta iute de creveți Tom Yum este ideală pentru răceli datorită combinației de ingrediente picante și acrișoare.
Ingredientele de care ai nevoie pentru această supă thailandeză:
300-400 de grame de creveți decorticați. În cazul în care nu vă plac creveții puteți folosi pulpe de pui fără piele. În situația aceasta supa se va numi Tom Yum Gai.
2 cutii de ciuperci
6-8 roșii cherry
3-4 fire de lemongrass, se folosește doar partea albă
4-5 felii de ghimbir
3-4 linguri de sos de pește care se va folosi în loc de sare