Pentru că tot a venit vara și canicula, vă recomandăm să treceți la mâncăruri mai ușoare, fără multe grăsimi. Salatele sunt ideale pentru această perioadă a anului, sunt simple și rapid de făcut. În doi timp și trei mișcări prepari o masă gustoasă și sănătoasă.
Cum se prepară salata cu ton și ouă și care sunt ingredientele
Chiar dacă este vară și cald nu trebuie să scoatem definitiv din alimentație proteinele sau carnea. Salatele ne ajută să ne menținem în formă, se prepară rapid și cu siguranță, ai în bucătărie ingredientele necesare. Rețetape care v-am pregătit-o astăzi este ideală pnetru orice moment al zilei. Este foarte ușoară pentru stomac, iar timpul de preparare pentru salata cu ton și ouă este de 20 de minute.
Fiind o rețetă foarte simplă și ușoară, salata de ton și ouă fierte se prepară rapid. Ideală pentru momentele când nu ai timpul necesar pentru a găti o masă copioasă. Și unde mai pui că este și sănătoasă. Așadar, urmează câțiva pași simplii și salata va fi gata cât ai clipi:
Tonul se scoate din conservă și se scurge de ulei
Se spală salata verde și se curăță. Procedăm la fel cu castravetele, ceapa și ardeiul
Pentru dressing amestecăm uleiul cu vin până se omogenizează
Sosul se condimentează după gust cu piper și sare. Pentru o aromă mai delicată se adaugă busuioc
Ouălele fierte se curăță și se taie în sferturi
Luăm un castron în care punem frunzele de salată, ceapa, castravetele, roșiile și ardeiul gras
Peste legume se adauhă sosul obținut și se amestecă
Se adaugă peștele, ouăle, măslinele, boabele de porumb și brânza