Începând de astăzi intrăm oficial în Săptămâna Patimilor, ultimele și cele mai dificile zile din Postul Paștelui și știm că ți-ai propus să respecți cu sfințenie toate restricțiile. Asta nu înseamnă, însă, că nu te poți bucura de un desert savuros din când în când, mai ales că avem o propunere care în mod sigur îți va face cu ochiul.
Este vorba despre o prăjitură cu morcovi și stafide, preparat extrem de gustos și ușor de gătit, pe care te sfătuim să îl încerci cu încredere în aceste zile. Și dacă tot nu am reușit să te convingem, îți spunem că este extrem de sănătos și nu îți va pune deloc silueta în pericol. Înainte să treci la treabă, asigură-te că ai în bucătărie următoarele ingrediente:
Pentru început, încălzește cuptorul la 180 de grade C, unge cu ulei și tapetează cu făină o tavă sau o formă de prăjitură. Amestecă apoi într-un castron făina integrală, scorțișoara, cuișoarele măcinate, praful de copt și sarea, până ce se omogenizează. Pune apa caldă într-un bol și lasă semințele de in la înmuiat. Amestecă un minut, până ce semințele de in încep să absoarbă apa și amestecul se îngroașă ușor.
Adaugă zahărul și vanilia până ce se dizolvă, apoi pune stafidele, morcovii și nucile. Adaugă amestecul cu făină preparat mai devreme, după aceea pune-l cu grijă în tava deja pregătită. Lasă preparatul în cuptorul preîncălzit, încearcă testul cu scobitoarea și, dacă aceasta este curată, înseamnă că prăjitura ta este gata. Așteaptă 10 minute să se răcească, apoi scoate-o din tavă și o poți savura în voie. Acestea fiind spuse, nu ne mai rămâne decât să îți dorim spor la gătit și Poftă Bună.